Sinop'ta Yaşam-İletişim

AHMET MUHİP DIRANAS

Cumhuriyet dönemi Türk şair- lerinden Ahmet Muhip Dıranas, Sinop’la özdeşleşmiş bir edebiyatçımızdır. Ahmet Muhip Dıranas’ın babası Sinoplu, annesi ise İstanbullu ’dur.Devamı

Su Ürünleri Fakültemiz 30. Yılını Otelimizde Kutladı.

Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi’nin Sinop’ta Öğretime başlamasının 30. Yıldönümü münasebetiyle etkinlik programı düzenlendi. Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelimizde gerçekleştirilen programa; Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet YÜZER, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız ve Su Ürünleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÖZER, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Meriç ALBAY, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat YİĞİT, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Çevre Kurulu Başkanı ve Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin CEYLAN, Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürü Oğuz BEYAZIT, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa ASLAN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Ahmet TAN, Memur – Sen Sinop Şube Başkanı Hasan TÜYÜBOZ, Akademik-İdari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Su Ürünleri Fakültesinin 30. Öğretim Yılı için özel hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN, Su Ürünleri Fakültesi olarak gelecekten umutlu olduklarını belirterek, alanında donanımlı, konularında uzman, kendine güveni tam, bölgesinin sorunlarına çözüm üretebilen bir fakülte olarak 30. Yıllarını kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Daha sonra selamlama konuşmalarını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Su Ürünleri Fakültemiz, 30 yıllık sürede kendi geleneğini oluşturmuş önemli araştırma ve eğitim birimlerimizden biridir. Her ne kadar son yıllarda öğrenci alımında yaşadığı sorunlarla karşı karşıya kalsa da zaman içerisinde bu sorunların ortadan kalkacağına, ülkesine ve milletine faydalı genç mühendisler yetiştirmeye devam edeceğine inancım tamdır. Su Ürünleri Fakültemiz köklü geleneği ile bundan önce olduğu gibi nitelikli araştırmalara imza atacak, donanımlı meslek erbabı yetiştirmeye devam edecektir.  Hepimiz biliyoruz ki Üniversitelerin başarı ölçütlerinden biri de düzenlenen konferans ve benzeri etkinliklerin düzeyleridir. 2017 Eylül ayında Sinop’ta düzenlenecek 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu’na Üniversitemizin ev sahipliği yapacak olmasından dolayı büyük onur duyacağımızı ve su ürünleri sektörünün tüm paydaşlarını bilimsel bir platformda bir araya getirerek güzel Sinop’umuzda ağırlamaktan keyif alacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Sunumların ardından, Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin CEYLAN ve Sertaç ÇELİK’in hazırlamış olduğu Sualtı Fotoğraf Sergisi ile devam eden program Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlileri tarafından 30. Yıla özel yapılan hamsili pastanın kesimi ve hamsi balığıyla hazırlanan ikramların davetlilere sunulmasıyla sona erdi.

600

http://www.sinop.gov.tr/ http://www.sinop.bel.tr/http://www.sinopkulturturizm.gov.tr/ana-sayfa/1-39430/20130703.html

İletişim:
 Abalı Köyü Akliman Mevkii 57000 SİNOP